1 0
Klassieke lavacake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
105 gr Ongezouten Roomboter
2 el Cacaopoeder
100 gr Pure chocolade
4 Eieren
100 gr Bloem
100 gr Suiker

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klassieke lavacake

Lavacake: voor de echte chocoladeliefhebber

Cuisine:

Wie houdt er nou niet van chocolade? Vooral de lavacakes met vloeibare chocolade zal menig mond doen watertanden.

  • 47 min
  • Porties 4
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Wie houdt er nou niet van chocolade? Vooral de lavacakes met vloeibare chocolade zal menig mond doen watertanden. Daarnaast is het een perfect dessert voor een romantische avond, een georganiseerd etentje bij jou thuis of gewoon omdat je een chocolade-freak bent – wat we natuurlijk snappen. Hieronder staat het overheerlijke recept voor jou klaar.

Stappen

1
Klaar

Zet de oven aan op 180 graden en laat de oven voorverwarmen.

2
Klaar

Snijd een klein stukje af van de ongezouten roomboter. Vet een klein ovenschaaltje in met het klontje ongezouten roomboter. Strooi vervolgens wat cacaopoeder over de ingevette ovenschaaltjes.

3
Klaar

Pak een hittebestendige schaal en een steelpannetje.

4
Klaar

Smelt de overige boter en chocolade volgens de au-bain-mariemethode.

5
Klaar

Wanneer de chocolade is gesmolten, laat je de chocolade tien minuten afkoelen.

6
Klaar

Splits twee eieren en bewaar de eierdooiers. Mix deze eierdooiers, twee hele eieren en suiker tot een luchtig beslag.

7
Klaar

Spatel vervolgens de chocolade door het eiermengsel.

8
Klaar

Zeef de bloem boven het beslag en spatel de bloem er voorzichtig doorheen.

9
Klaar

Schenk vervolgens het beslag in de ingevette ovenschaaltjes en zet deze ongeveer twaalf minuten in de voorverwarmde oven.

10
Klaar

Serveer de lavacakejes met een toefje slagroom. Smullen!

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Lavacake met witte chocolade
Vorige
Lavacake met witte chocolade

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here