Ingrediënten
-
100 gr Pure chocolade
-
105 gr Ongezouten Roomboter
-
3 Eieren
-
1 snufje Cacaopoeder
-
100 gr Suiker
-
70 gr Bloem
-
50 gr Witte chocolade
Omschrijving
Genieten geblazen met dit chocoladefeestje: dit keer staat er geen lavacake met pure chocolade die eruit druipt, maar met witte chocolade op het menu. Dit zal geheid een van jouw favoriete desserts worden. Daarvoor kunnen twee redenen gelden: het is een makkelijk dessert en natuurlijk hemels van smaak. Hieronder zetten wij het veelbelovende recept voor jou klaar.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 210 graden en laat de oven voorverwarmen. |
2
Klaar
|
Pak een hittebestendige schaal en een steelpannetje. |
3
Klaar
|
Smelt 100 gram boter en de chocolade volgens de au-bain-mariemethode. |
4
Klaar
|
Wanneer de chocolade is gesmolten, laat je de chocolade tien minuten afkoelen. |
5
Klaar
|
Klop de eieren inclusief de suiker tot een luchtig beslag. |
6
Klaar
|
Zeef de bloem boven het eierbeslag en spatel dit er voorzichtig door. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe aan het eierbeslag. Mix dit totdat het een glad beslag is geworden. |
7
Klaar
|
Laat het beslag vier uur lang opstijven in de koelkast. |
8
Klaar
|
Vet de kleine ovenschaaltjes in met het klontje ongezouten roomboter. Strooi vervolgens wat cacaopoeder over de ingevette ovenschaaltjes. |
9
Klaar
|
Schenk de helft van het beslag over de ovenschaaltjes. Druk in elk ovenschaaltje een paar blokjes witte chocolade en dek dit vervolgens af met het overgebleven beslag. |
10
Klaar
|
Bak de lavacakes gedurende acht tot tien minuten. |