Ingrediënten
-
1 scheutje Cacaopoeder
-
1 scheutje Zonnebloemolie
-
3 Eieren
-
50 gr Ongezouten Roomboter
-
125 gr Bloem
-
6 Marshmallows
-
200 gr Melkchocolade
-
50 gr Suiker
Omschrijving
Wanneer je met een lepel dit lavacakeje opent, stroomt er puur geluk uit… Namelijk marshmallows! Daarnaast is dit lavacakeje ook nog eens heel eenvoudig te maken. Binnen een handomdraai staat deze klaar om opgegeten te worden. Hieronder staat het recept voor jou klaar, zodat jij dit dessert ook kunt proeven.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 180 graden en laat deze voorverwarmen. |
2
Klaar
|
Vet kleine ovenschaaltjes in met de olie en strooi hier wat cacaopoeder over. |
3
Klaar
|
Maak de chocoladestukjes in kleine stukjes en smelt de chocolade samen met de ongezouten roomboter volgens de au-bain-marie-methode. |
4
Klaar
|
Pak een beslagkom en meng hierin de bloem met de suiker. |
5
Klaar
|
Splits twee van de drie eieren. De eierdooiers en het andere hele ei voeg je toe aan de beslagkom met de bloem en de suiker. Vervolgens voeg je de gesmolten chocolade ook toe aan de beslagkom. Zorg ervoor dat dit goed maar snel wordt gemengd. |
6
Klaar
|
Verdeel twee derde van het beslag over de ingevette ovenschaaltjes. |
7
Klaar
|
Leg in elk schaaltje een marshmallow en verdeel de rest van het beslag over de schaaltjes. |
8
Klaar
|
Zet de schaaltjes veertien minuten in de oven. |
9
Klaar
|
Na de oventijd keer je de lavacakes om op een bordje en eventueel kun je deze decoreren met wat poedersuiker. |