Ingrediënten
-
35 gr Havermout
-
25 gr Eiwitpoeder
-
25 gr Honing
-
1 scheutje Olie
-
145 gr Melk
-
25 gr Pure chocolade
-
2 el Cacaopoeder
-
1 tl Bakpoeder
Omschrijving
Eten moet lekker zijn, maar daarnaast ook gezond. Wanneer je zin hebt in een gezond toetje mét de smaak van chocolade, kun je deze gezonde lavacake met havermout bakken. Chocolade en havermout is al een goede combinatie op de eerste plaats, maar ook nog eens heel gezond. Een toefje kwark erbij en jouw gezonde dessert is compleet.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 175 graden en laat deze voorverwarmen. |
2
Klaar
|
Maal 20 gram van de havermout fijn in een blender. |
3
Klaar
|
Pak een beslagkom en voeg hierin de havermout (gemalen en ongemalen), eiwitpoeder, honing, melk, één eetlepel cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix dit totdat er een glad beslag ontstaat. |
4
Klaar
|
Smelt 25 gram chocolade in een steelpannetje en voeg dit later aan het beslag toe. |
5
Klaar
|
Vet twee ovenschaaltjes in met een beetje olie en bestrooi deze met één eetlepel cacaopoeder. |
6
Klaar
|
Schenk de helft het beslag in de twee ovenschaaltjes. Druk hier vervolgens een blokje pure chocolade in. Schenk hierover het overgebleven beslag. |
7
Klaar
|
Zet de lavacakejes gedurende twintig minuten in de voorverwarmde oven. |
8
Klaar
|
Genieten maar! |