Ingrediënten
-
125 gr Ongezouten Roomboter
-
100 gr Pure chocolade
-
80 gr Suiker
-
50 gr Bloem
-
2 Eieren
-
Half blikje Gecondenseerde melk
-
500 ml Water
Omschrijving
Vandaag staat er niet zomaar een lavacake op het menu. We gaan de binnenkant van de cake namelijk voorzien van dulce de leche: een karamelpasta die bekend is in veel gebieden in Latijns-Amerika, wat gemaakt is van gecondenseerde melk. Het is een lekker zoete pasta en je kunt het gebruiken voor taart, als broodbeleg en natuurlijk voor in een cake! Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je deze overheerlijke lavacakes met dulce de leche kunt maken.
Stappen
1
Klaar
|
Bereiding dulce de lecheVerwijder de wikkel van het blikje gecondenseerde melk en haal de lijmresten weg. Laat het blikje gesloten. |
2
Klaar
|
Zet het gesloten blik in een grote pan en voeg hier water aan toe. Zorg ervoor dat het blik onder water komt te staan. |
3
Klaar
|
Breng het water aan de kook en laat het vervolgens zachtjes doorkoken, gedurende drie uur lang. Let erop dat het blikje constant onder water blijft: als het blikje boven water komt, bestaat de kans dat het blikje kan ontploffen. |
4
Klaar
|
Laat het blikje na de kooktijd volledig afkoelen voordat je het gaat serveren. |
5
Klaar
|
Bereiding lavacakeZet de oven aan op 200 graden en laat deze voorverwarmen. |
6
Klaar
|
Vet vier kleine ovenschaaltjes in met een klontje ongezouten roomboter. |
7
Klaar
|
Hak de pure chocolade in stukken en smelt deze, samen met de ongezouten roomboter, in een steelpannetje. |
8
Klaar
|
Klop de eieren samen met de suiker in een beslagkom tot er een luchtig beslag ontstaat. |
9
Klaar
|
Spatel de gesmolten chocolade in gedeeltes bij de opgeklopte eieren. |
10
Klaar
|
Spatel ook voorzichtig de bloem door de gesmolten chocolade. |
11
Klaar
|
Vul de ovenschaaltjes voor de helft met het chocoladebeslag. Schep daarna een eetlepel dulche de leche boven op het chocoladebeslag. |
12
Klaar
|
Voeg als laatst het overgebleven chocoladebeslag toe aan de ovenschaaltjes. |
13
Klaar
|
Zet de ovenschaaltjes in de oven gedurende 10 tot 12 minuten. |
14
Klaar
|
Haal de cakejes uit de oven en draai deze om door middel van een bord. Serveer met wat poedersuiker en een toefje slagroom. |
15
Klaar
|
Veel bakplezier! |