Lavacake met dulce de leche

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
125 gr Ongezouten Roomboter
100 gr Pure chocolade
80 gr Suiker
50 gr Bloem
2 Eieren
Half blikje Gecondenseerde melk
500 ml Water

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lavacake met dulce de leche

Lavacake met karamelpasta

Cuisine:

Dulche de leche is een lekker zoete pasta en je kunt het gebruiken voor taart, als broodbeleg en natuurlijk voor in een cake!

  • 193 min
  • Porties 4
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Vandaag staat er niet zomaar een lavacake op het menu. We gaan de binnenkant van de cake namelijk voorzien van dulce de leche: een karamelpasta die bekend is in veel gebieden in Latijns-Amerika, wat gemaakt is van gecondenseerde melk. Het is een lekker zoete pasta en je kunt het gebruiken voor taart, als broodbeleg en natuurlijk voor in een cake! Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je deze overheerlijke lavacakes met dulce de leche kunt maken.

Stappen

1
Klaar

Bereiding dulce de leche

Verwijder de wikkel van het blikje gecondenseerde melk en haal de lijmresten weg. Laat het blikje gesloten.

2
Klaar

Zet het gesloten blik in een grote pan en voeg hier water aan toe. Zorg ervoor dat het blik onder water komt te staan.

3
Klaar

Breng het water aan de kook en laat het vervolgens zachtjes doorkoken, gedurende drie uur lang. Let erop dat het blikje constant onder water blijft: als het blikje boven water komt, bestaat de kans dat het blikje kan ontploffen.

4
Klaar

Laat het blikje na de kooktijd volledig afkoelen voordat je het gaat serveren.

5
Klaar

Bereiding lavacake

Zet de oven aan op 200 graden en laat deze voorverwarmen.

6
Klaar

Vet vier kleine ovenschaaltjes in met een klontje ongezouten roomboter.

7
Klaar

Hak de pure chocolade in stukken en smelt deze, samen met de ongezouten roomboter, in een steelpannetje.

8
Klaar

Klop de eieren samen met de suiker in een beslagkom tot er een luchtig beslag ontstaat.

9
Klaar

Spatel de gesmolten chocolade in gedeeltes bij de opgeklopte eieren.

10
Klaar

Spatel ook voorzichtig de bloem door de gesmolten chocolade.

11
Klaar

Vul de ovenschaaltjes voor de helft met het chocoladebeslag. Schep daarna een eetlepel dulche de leche boven op het chocoladebeslag.

12
Klaar

Voeg als laatst het overgebleven chocoladebeslag toe aan de ovenschaaltjes.

13
Klaar

Zet de ovenschaaltjes in de oven gedurende 10 tot 12 minuten.

14
Klaar

Haal de cakejes uit de oven en draai deze om door middel van een bord. Serveer met wat poedersuiker en een toefje slagroom.

15
Klaar

Veel bakplezier!

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Gezonde lavacake met havermout
Volgende
Lavacake met marshmallows
Vorige
Gezonde lavacake met havermout
Volgende
Lavacake met marshmallows

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here