Ingrediënten
-
225 gr Pure chocolade
-
150 gr 100% pindakaas
-
105 gr Ongezouten Roomboter
-
200 gr Poedersuiker
-
4 Eieren
-
50 gr Bloem
-
1 snufje Cacaopoeder
Omschrijving
Wist je dat pindakaas met chocolade een hemelse combinatie is? Wanneer je dit nog nooit hebt geprobeerd, is dat zéker de moeite waard. Binnen een handomdraai heb jij dit lekkere dessert op tafel staan en hiermee zul je gegarandeerd jouw gasten verblijden. Waarschuwing: eenmaal van dit dessert te hebben geproefd, zul je niets anders meer willen…
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 200 graden en laat deze voorverwarmen. |
2
Klaar
|
Pak een beslagkom en meng hierin de pindakaas met de helft van de poedersuiker. Hierdoor kun je de pindakaas kneden tot bolletjes. Laat de bolletjes een uur rusten in de diepvries. |
3
Klaar
|
Pak een hittebestendige schaal en een steelpannetje. |
4
Klaar
|
Smelt 100 gram boter en de chocolade volgens de au-bain-mariemethode. |
5
Klaar
|
Wanneer de chocolade is gesmolten, laat je de chocolade tien minuten afkoelen. Schenk vervolgens de chocolade in een beslagkom. |
6
Klaar
|
Splits de eieren. Bewaar twee eiwitten en vier eierdooiers. |
7
Klaar
|
Voeg de eiwitten en eierdooiers toe aan de chocolade, samen met de andere helft van de poedersuiker en de bloem. Mix dit goed door elkaar. |
8
Klaar
|
Vet de kleine ovenschaaltjes in met het klontje ongezouten roomboter. Strooi vervolgens wat cacaopoeder over de ingevette ovenschaaltjes. |
9
Klaar
|
Giet de helft van het beslag in de ovenschaaltjes. |
10
Klaar
|
Druk pindakaasbolletjes in het beslag en giet het resterende beslag over de schaaltjes. |
11
Klaar
|
Bak de lavacakejes gedurende twaalf tot veertien minuten in de voorverwarmde oven. |
12
Klaar
|
Strooi wat poedersuiker over de lavacakes. |