0 0
Lavacake met pindakaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
225 gr Pure chocolade
150 gr 100% pindakaas
105 gr Ongezouten Roomboter
200 gr Poedersuiker
4 Eieren
50 gr Bloem
1 snufje Cacaopoeder

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lavacake met pindakaas

Wist je dat pindakaas met chocolade een hemelse combinatie is?

Cuisine:

Het is zeker de moeite waard om lavacake met pindakaas te combineren

  • 47 min
  • Porties 8
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Wist je dat pindakaas met chocolade een hemelse combinatie is? Wanneer je dit nog nooit hebt geprobeerd, is dat zéker de moeite waard. Binnen een handomdraai heb jij dit lekkere dessert op tafel staan en hiermee zul je gegarandeerd jouw gasten verblijden. Waarschuwing: eenmaal van dit dessert te hebben geproefd, zul je niets anders meer willen…

Stappen

1
Klaar

Zet de oven aan op 200 graden en laat deze voorverwarmen.

2
Klaar

Pak een beslagkom en meng hierin de pindakaas met de helft van de poedersuiker. Hierdoor kun je de pindakaas kneden tot bolletjes. Laat de bolletjes een uur rusten in de diepvries.

3
Klaar

Pak een hittebestendige schaal en een steelpannetje.

4
Klaar

Smelt 100 gram boter en de chocolade volgens de au-bain-mariemethode.

5
Klaar

Wanneer de chocolade is gesmolten, laat je de chocolade tien minuten afkoelen. Schenk vervolgens de chocolade in een beslagkom.

6
Klaar

Splits de eieren. Bewaar twee eiwitten en vier eierdooiers.

7
Klaar

Voeg de eiwitten en eierdooiers toe aan de chocolade, samen met de andere helft van de poedersuiker en de bloem. Mix dit goed door elkaar.

8
Klaar

Vet de kleine ovenschaaltjes in met het klontje ongezouten roomboter. Strooi vervolgens wat cacaopoeder over de ingevette ovenschaaltjes.

9
Klaar

Giet de helft van het beslag in de ovenschaaltjes.

10
Klaar

Druk pindakaasbolletjes in het beslag en giet het resterende beslag over de schaaltjes.

11
Klaar

Bak de lavacakejes gedurende twaalf tot veertien minuten in de voorverwarmde oven.

12
Klaar

Strooi wat poedersuiker over de lavacakes.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Lavacake met marshmallows
Volgende
Lavacake met witte chocolade
Vorige
Lavacake met marshmallows
Volgende
Lavacake met witte chocolade

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here