0 0
Lavacake met witte chocolade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Pas porties aan
100 gr Pure chocolade
105 gr Ongezouten Roomboter
3 Eieren
1 snufje Cacaopoeder
100 gr Suiker
70 gr Bloem
50 gr Witte chocolade

Onthoud dit recept


Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 394

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/lavacake/lavacake.nl/public/wp-includes/link-template.php on line 409

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lavacake met witte chocolade

Wanneer probeer jij de witte chocolade-lavacake uit?

Cuisine:

Genieten geblazen met dit chocoladefeestje: dit keer staat er geen lavacake met pure chocolade die eruit druipt, maar met witte chocolade op het menu.

  • 43 min
  • Porties 6
  • Medium

Ingrediënten

Omschrijving

Delen

Genieten geblazen met dit chocoladefeestje: dit keer staat er geen lavacake met pure chocolade die eruit druipt, maar met witte chocolade op het menu. Dit zal geheid een van jouw favoriete desserts worden. Daarvoor kunnen twee redenen gelden: het is een makkelijk dessert en natuurlijk hemels van smaak. Hieronder zetten wij het veelbelovende recept voor jou klaar.

Stappen

1
Klaar

Zet de oven aan op 210 graden en laat de oven voorverwarmen.

2
Klaar

Pak een hittebestendige schaal en een steelpannetje.

3
Klaar

Smelt 100 gram boter en de chocolade volgens de au-bain-mariemethode.

4
Klaar

Wanneer de chocolade is gesmolten, laat je de chocolade tien minuten afkoelen.

5
Klaar

Klop de eieren inclusief de suiker tot een luchtig beslag.

6
Klaar

Zeef de bloem boven het eierbeslag en spatel dit er voorzichtig door. Voeg vervolgens het chocolademengsel toe aan het eierbeslag. Mix dit totdat het een glad beslag is geworden.

7
Klaar

Laat het beslag vier uur lang opstijven in de koelkast.

8
Klaar

Vet de kleine ovenschaaltjes in met het klontje ongezouten roomboter. Strooi vervolgens wat cacaopoeder over de ingevette ovenschaaltjes.

9
Klaar

Schenk de helft van het beslag over de ovenschaaltjes. Druk in elk ovenschaaltje een paar blokjes witte chocolade en dek dit vervolgens af met het overgebleven beslag.

10
Klaar

Bak de lavacakes gedurende acht tot tien minuten.

Onlino

Recipe Reviews

Er zijn nog geen reviews, schrijf hieronder een review
Vorige
Lavacake met pindakaas
Volgende
Klassieke lavacake
Vorige
Lavacake met pindakaas
Volgende
Klassieke lavacake

Voeg reactie toe

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here