Ingrediënten
-
105 gr Ongezouten Roomboter
-
2 el Cacaopoeder
-
100 gr Pure chocolade
-
4 Eieren
-
100 gr Bloem
-
100 gr Suiker
Omschrijving
Wie houdt er nou niet van chocolade? Vooral de lavacakes met vloeibare chocolade zal menig mond doen watertanden. Daarnaast is het een perfect dessert voor een romantische avond, een georganiseerd etentje bij jou thuis of gewoon omdat je een chocolade-freak bent – wat we natuurlijk snappen. Hieronder staat het overheerlijke recept voor jou klaar.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de oven aan op 180 graden en laat de oven voorverwarmen. |
2
Klaar
|
Snijd een klein stukje af van de ongezouten roomboter. Vet een klein ovenschaaltje in met het klontje ongezouten roomboter. Strooi vervolgens wat cacaopoeder over de ingevette ovenschaaltjes. |
3
Klaar
|
Pak een hittebestendige schaal en een steelpannetje. |
4
Klaar
|
Smelt de overige boter en chocolade volgens de au-bain-mariemethode. |
5
Klaar
|
Wanneer de chocolade is gesmolten, laat je de chocolade tien minuten afkoelen. |
6
Klaar
|
Splits twee eieren en bewaar de eierdooiers. Mix deze eierdooiers, twee hele eieren en suiker tot een luchtig beslag. |
7
Klaar
|
Spatel vervolgens de chocolade door het eiermengsel. |
8
Klaar
|
Zeef de bloem boven het beslag en spatel de bloem er voorzichtig doorheen. |
9
Klaar
|
Schenk vervolgens het beslag in de ingevette ovenschaaltjes en zet deze ongeveer twaalf minuten in de voorverwarmde oven. |
10
Klaar
|
Serveer de lavacakejes met een toefje slagroom. Smullen! |